Ešte nie ste zaregistrovaným zákazníkom? Zaregistrujte sa a získajte e-book zadarmo, ktorý Vám poradí, ako si udržať oblečenie ako nové.
Zákaznícka podpora
+421 222 205 111
(Po-Pi, 7-15:30)
obchod@dobrytextil.sk
Potlač a výšivka
+421 222 205 100
(Po-Pi, 7-15:30)
potlac@dobrytextil.sk
Nakúpte ešte za 59.00 €
a dopravu máte zadarmo

Výrobcovia 8. 1. 2019

Logistické centrum spoločnosti Malfini

Malfini Czech, a.s. je najväčším tuzemským výrobcom a distribútorom reklamného textilu a pracovného oblečenia. Vývojové stredisko a sídlo spoločnosti je v Ústí nad Labem, logistické centrum v Ostrave. A my vám ho teraz trochu predstavíme.


Ako dlhoročný obchodný partner spoločnosti Malfini sme dostali pozvanie toto ohromné logistické centrum navštíviť a nahliadnúť mu pod “strechu“.

Prehliadnite si kompletný sortiment a nakupujte textil Malfini za skvelé ceny. Chcete nahliadnúť do zákulisia Malfini? Potom čítajte ďalej.

Textilné výrobky ako sú tričká, polokošele, mikiny i pracovné oblečenie si Malfini necháva šiť v niekoľkých továrniach v ázijských krajinách od Číny cez Laos či Bangladéš až po Turecko. Továrne sú pod neustálou kontrolou spoločnosti Malfini a nie sú tu zamestnávané žiadne deti! Práve naopak! Malfini sa spolu s medzinárodnou charitatívnou nadáciou ADRA zapojil do pomoci vzdelávaciemu centru Čalantika v Bangladéši. Zástupci spoločnosti Malfini darovali osemdesiatim deťom školské uniformy a ďalšie školské pomôcky, zaistili im na celý rok školné, denne teplý a výživný obed, filtre pre výrobu pitnej vody aj edukatívny výlet. Všetky produkty Malfini splňujú najprísnejšie kritéria a nesú pečať kvality BSCI, WRAP.

DobrýTextil je dlhoročný obchodný partner a držiteľ certifikátu Gold Partner.

Ak si na DobrýTextil.sk objednávate tovar od výrobcu Malfini, sú všetky jeho produkty k nám odosielané z ich moderného skladu v Ostrave. Stavba tohoto obrovského automatizovaného skladu sa stala najväčším projektom roku 2015 a stála viac ako 50 miliónov korún.

Toto logistické a skladovacie centrum vzniklo iba nedávno a to behom šiestich mesiacov. Malfini mal pôvodne sklad v ostravskej štvrti Přívoz. Ten postavil v roku 2012, ale vzhľadom k rýchlemu nárastu obľuby jeho produktov už kapacitne nedostačoval a bolo nutné sa presunúť do väčších priestorov.

Nová skladová a logistická hala má celkovú plochu takmer 19.300 m² a umožňuje tak uskladniť až 300.000 balíkov v regálovej zóne. Do haly sa vojde okolo 25 miliónov kusov textilu.

Hala je výnimočná tiež svojou výškou 15 metrov. Vďaka tejto výške je možné mať pod strechou regály vysoké až 12,5 metra a uskladniť tak veľa textilu na čo najmenšej ploche. Hala má tiež LED špeciálne inteligentné osvetlenie (1,5 km svetiel riadených počítačom) a 600 protipožiarných čidiel iba v skladovej zóne. Denne sa odtiaľto odošle až 250 000 kusov textilu, čo predstavuje zhruba 3 500 balíkov. Za rok sa tu vyexpeduje okolo 20 000 ton tovaru.

Dokonalý systém príjmu, kompletácie aj expedície tovaru.

Malfini dbá na kvalitu svojich výrobkov a tak uplatňuje na jedničku premyslený systém príjmu a kontroly ušitého textilu. Prvé kontroly sa robia už v ázijských továrňach, kde má spoločnosť vlastných ľudí. Ďalšia z kontrol následuje po preprave tovaru do ČR. Po príjme tovaru v ostravskom sklade sa najskôr robí kontrola celých krabíc s textilom. Ak má niektorá z prijatých krabíc očividné vady, napríklad bola zničená pri preprave, tak sa táto krabica označí a z príjmu vyradí. U takto poškodených krabíc sa následne kontroluje obsah a počítajú sa kusy.

Malfini Czech príjem tovaru

Ďalšia kontrola je námatková. Vezme sa určitá vzorka textilu a robí sa kontrola zhody s tabuľkami veľkostí, kontrola zrážanlivosti, odtieňa farby, strihu, atď. U bezpečnostných odevov sa kontroluje či textil a bezpečnostné prvky, napríklad reflexné pruhy, zodpovedajú požadovaným normám.

Hneď ako je tovar skontrolovaný, môže byť naskladnený na dopredu určenú pozíciu v sklade. Pretože regály siahajú vysoko, sú pri naskladnení a vyskladnení krabíc z regálov využívané vysokozdvižné vozíky. Celá hala je rozdelená na dva hlavné úseky. Jeden úsek je skladovací, druhý vychystávací. Aby bola expedícia maximálne efektívna, tovar sa podľa predajnosti doplňuje do vychystávacieho úseku, kde prebieha kompletácia objednávok.

Malfini Czech skladovanie textilu

Každý druh, veľkosť a farba textilu má svoju pozíciu. Textil je tu naviac uložený nie podľa typu a farby, ale od najpredávanejších kúskov po tie menej predávané. V tejto časti prebieha vychystávanie jednotlivých objednávok podľa pokynov riadených počítačmi. Len čo sa tovar vychystá, pošle sa v plastovej prepravnej bedni po dopravníku k záverečnej kontrole a zabaleniu.

A ako to funguje po technickej stránke?

V ostravskom centre je celý proces vyskladňovania tovaru riadený pokročilým DCIxWMS systémom pre spravovanie skladu od spoločnosti AIMTEC. Tento systém spojuje kombináciu rôznych logistických a informačných technológií cez programovateľný logický automat (PLC). Jedná sa o ucelený systém používaný pre automatizáciu procesov riadenia výrobných a vychystávacích liniek. Systém je úplne prepojený s podnikový softwarom.

Malfini Czech kompletizácia textilu

Tovar je vyskladňovaný ako zo spádových regálov, tzv. Flow Rack, tak s využitím Kardex Shuttle systému. Identifikácia prepraviek sa robí pomocou RFID (čítačka čiarových kódov), vozíkov s navigáciou, automatizovaných dopravníkov a uzavretých skladových systémov.

Okrem týchto systémov pripravuje vývojové a programátorské oddelenie spoločnosti Malfini priebežne aj vlastné aplikácie, transakcie a dozorné centrá, ktoré vedú k neustálemu monitoringu procesov, dohľadávaniu a odstraňovaniu "úzkych miest", a tým k radikálnemu zvýšeniu produktivity a zníženiu chybovosti.

Malfini Czech balenie textilu

Moderné technológie umožňujú proces expedície tovaru k zákazníkovi maximálne urýchliť. Vďaka tomuto výborne zvládnutému procesu a 100% fungujúcej spolupráci sme schopný vašu objednávku s textilom Malfini dodať do 48 hodín.

Kompletnú ponuku textilu Malfini nájdete tu.

Záverečná kontrola a odoslanie tovaru

Len čo je textil vychystaný, prichádza na radu ďalšia kontrola, kedy pracovník ručne prekontroluje celú objednávku. Z prepraviek sa balí textil už priamo do krabice, v ktorej putuje napríklad do DobréhoTextilu :)

Následne odchádza na páse po dopravníku k opáskovaniu. Po tomto procese je pripravená, spoločne s ďalšími krabicami na príjazd kuriéra, ktorý krabice odvezie na Depo.

Súčasťou logistickej haly je aj showroom kompletného sortimentu, kde si zákazník môže textil "ohmatať" a presvedčiť sa o kvalite, ktorú Malfini bezpochyby dodáva. Textil Malfini je skrátka kvalita za rozumnú cenu!

Malfini Czech Showroom textilu


Páčil sa vám článok?
Zdieľajte ho s priateľmi

Rubrika

Výrobcovia



Autor článku
Monika Bečková Hloušková


Komentáre

Zatiaľ žiadne názory


Napísať komentár





Články, ktoré by vás mohli zaujímať 9

Predstavujeme výrobcu Jerry Fabrics - Obliečky a osušky s obľúbenými motívmi

Predstavujeme výrobcu Jerry Fabrics - Obliečky a osušky s obľúbenými motívmi

Hľadáte zábavné obliečky a osušky pre deti s ich obľúbenými motívmi? Potom práve pre Vás sme rozšírili ponuku o tovar…

Čítať viac

ARDON SAFETY s.r.o.

ARDON SAFETY s.r.o.

Spoločnosť ARDON SAFETY vznikla v roku 2000 a je poprednou veľkoobchodnou spoločnosťou s pracovnými odevami, ochrannou…

Čítať viac

BATA INDUSTRIALS®

BATA INDUSTRIALS®

Spoločnosť Bata Industrials® je holandskou divíziou najväčšej obuvníckej spoločnosti na svete Bata Shoe Organization,…

Čítať viac

HALFAR®

HALFAR®

Spoločnosť Halfar® sa zaoberá výrobou kvalitných reklamných i špeciálnych tašiek, batohov, konferenčných dosiek a…

Čítať viac

Canis Safety a.s.

Canis Safety a.s.

Canis Safety a.s. je popredný výrobca a dovozca pracovného i voľnočasového oblečenia. Prečítajte si tento článok a…

Čítať viac

GUSTAV DAIBER GmbH

GUSTAV DAIBER GmbH

Spoločnosť Gustav Daiber GmbH je v dnešnej dobe jedným z predných výrobcov reklamného textilu v Európe. Výnimočná je…

Čítať viac

Společnost MALFINI

Společnost MALFINI

Spoločnosť Malfini®, s hlavným sídlom v Ústí nad Labem, vznikla v roku 2000 pod pôvodným názvom Adler® a je výrobcom…

Čítať viac