Ešte nie ste zaregistrovaným zákazníkom? Zaregistrujte sa a získajte e-book zadarmo, ktorý Vám poradí, ako si udržať oblečenie ako nové.
Zákaznícka podpora
+421 222 205 111
(Po-Pi, 7-15:30)
obchod@dobrytextil.sk
Potlač a výšivka
+421 222 205 100
(Po-Pi, 7-15:30)
potlac@dobrytextil.sk
Nakúpte ešte za 59.00 €
a dopravu máte zadarmo

Výrobcovia 3. 8. 2017

GUSTAV DAIBER GmbH

Spoločnosť Gustav Daiber GmbH je v dnešnej dobe jedným z predných výrobcov reklamného textilu v Európe. Výnimočná je predovšetkým široká ponuka produktov, ktoré sa prispôsobujú módnym trendom. Táto značka je zárukou kvality za veľmi priaznivé ceny.

 


História

Zakladateľom spoločnosti bol Gustav Daiber, ktorý ju založil v roku 1912 ako agentúru na predaj textilných doplnkov. V ďaľších rokoch boli obchody s textilnými doplnkami úspešné. Jednalo sa hlavne o elastické úplety, nite a gombíky.

 

V roku 1950 sa firmy ujala druhá generácia v čele s Walterom Daiberom, ktorý pokračoval v predaji. Uvedomil si ale, že nie je dôležité iba predávať, ale tiež vyrábať. Začal teda s výrobou mašlí pre miestne odvetvie priemyslu so spodným prádlom. Pri oslavách 50. výročia sa zrodil nový business plán firmy s dovozom doplnkov z Francúzska a Talianska.

 

V roku 1974 nastupuje už tretia generácia a mladý 19 - ročný Rolf preberá firmu po svojom otcovi. Jeho  prvá pracovná cesta vedie do Taiwanu, aby tu získal nových výrobcov. V ďaľších rokoch začína firma s potlačou a výšivkami, ktoré udržujú krok s módou tejto doby, a tým sa dostáva na vedúcu pozíciu na trhu. V 80. rokoch zavádza firma offsetovú potlač a zriaďuje pobočku v Hong Kongu, odkiaľ mnoho rokov tovar úspešne distribuuje. V 90. rokoch sa business rozrastá vďaka založeniu nového závodu na transferovú potlač v Írsku.

  

V roku 1995 sa zrodil v hlave Rolfa Daibera nápad s predajom čiapok, ktorý ako sa ukázalo, bol historicky veľmi významný. V roku 1996 bol do Hamburgu dodaný prvý kontajner so 154 000 čiapkami a beho chvíle sa zo spoločnosti stala európska jednička v dodávkach čiapok na trh. Chvíľku na to začína Daiber produkovať vlastné čiapky pod privátnou značkou Myrtle Beach.  V roku 2001 vzniká ďaľšia privátna značka reklamného a funkčného oblečenia pod názvom James & Nicholson.

Po 100 rokoch na trhu sa v roku 2012 stáva Gustav Daiber GmbH svetovou spoločnosťou. V súčastnosti má so svojimi značkami James & Nicholson (oblečenie) a Myrtle Beach (čiapky, šály, deky, uteráky a iné) najširšiu ponuku reklamného a funkčného textilu v Európe.

 

Budova Daiber

 

Móda, technológia a zodpovednosť

Gustav Daiber GmbH sa snaží i v dnešnej dobe držať krok s módou a novými technológiami. Zároveň chce, aby ich výrobky boli vyrobené za férových podmienok a v súlade so životným prostredím. Kvôli svojej sociálnej a ekologickej zodpovednosti je spoločnosť členom niekoľkých medzinárodných asociácií a splňuje podmienky pre udelenie významných certifikátov za zlepšovanie pracovných podmienok, ekologickú ohľaduplnosť a dodržiavanie práv zamestnancov. Zároveň sa zaväzuje k obmedzovaniu používania chemikálii a ich produkty nesú certifikát Oeko-Tex, ktorý zaručuje, že pri ich výrobe neboli použité žiadne zdraviu škodlivé látky.

 

 

Logo JNJAMES & NICHOLSON

   Značka James & Nicholson predstavuje pestrú škálu módneho, športového, pracovného a business oblečenia. To všetko  vyrába s veľkou sociálnou a environmentálnou zodpovednosťou. V ponuke je obrovské množstvo sortimentu pre mužov, ženy i deti v rôznych veľkostiach a mnohých farebných odtieňoch. Zakúpiť môžete tiež deky tejto značky.

 

MYRTLE BEACH

Pod značkou Myrtle Beach se môžete stretnúť jak s módnymi pokrývkami hlavy, tak i so športovými čiapkami či šálami za výhodné ceny. V ponuke sú tiež župany.

 

Ak hľadáte kvalitný textil za rozumné ceny, potom sú výrobky tohoto výrobcu určené práve Vám. A nezabudnite, že si u nás môžete vybraný textil nechať vylepšiť potlačou.


Páčil sa vám článok?
Zdieľajte ho s priateľmi

Rubrika

Výrobcovia Zaujímavosti



Autor článku
Monika Bečková Hloušková


Komentáre

Zatiaľ žiadne názory


Napísať komentár





Články, ktoré by vás mohli zaujímať 9

Predstavujeme výrobcu Jerry Fabrics - Obliečky a osušky s obľúbenými motívmi

Predstavujeme výrobcu Jerry Fabrics - Obliečky a osušky s obľúbenými motívmi

Hľadáte zábavné obliečky a osušky pre deti s ich obľúbenými motívmi? Potom práve pre Vás sme rozšírili ponuku o tovar…

Čítať viac

Logistické centrum spoločnosti Malfini

Logistické centrum spoločnosti Malfini

Malfini Czech, a.s. je najväčším tuzemským výrobcom a distribútorom reklamného textilu a pracovného oblečenia. Vývojové…

Čítať viac

ARDON SAFETY s.r.o.

ARDON SAFETY s.r.o.

Spoločnosť ARDON SAFETY vznikla v roku 2000 a je poprednou veľkoobchodnou spoločnosťou s pracovnými odevami, ochrannou…

Čítať viac

BATA INDUSTRIALS®

BATA INDUSTRIALS®

Spoločnosť Bata Industrials® je holandskou divíziou najväčšej obuvníckej spoločnosti na svete Bata Shoe Organization,…

Čítať viac

HALFAR®

HALFAR®

Spoločnosť Halfar® sa zaoberá výrobou kvalitných reklamných i špeciálnych tašiek, batohov, konferenčných dosiek a…

Čítať viac

Canis Safety a.s.

Canis Safety a.s.

Canis Safety a.s. je popredný výrobca a dovozca pracovného i voľnočasového oblečenia. Prečítajte si tento článok a…

Čítať viac

Společnost MALFINI

Společnost MALFINI

Spoločnosť Malfini®, s hlavným sídlom v Ústí nad Labem, vznikla v roku 2000 pod pôvodným názvom Adler® a je výrobcom…

Čítať viac