Ešte nie ste zaregistrovaným zákazníkom? Zaregistrujte sa a získajte e-book zadarmo, ktorý Vám poradí, ako si udržať oblečenie ako nové.
Zákaznícka podpora
+421 222 205 111
(Po-Pi, 7-15:30)
obchod@dobrytextil.sk
Potlač a výšivka
+421 222 205 100
(Po-Pi, 7-15:30)
potlac@dobrytextil.sk
Nakúpte ešte za 59.00 €
a dopravu máte zadarmo

Poradňa 9. 8. 2019

Ako ušetriť pri potlači tričiek

Zvažujete potlač tričiek a premýšľate, kde môžete ušetriť? Potlač tričiek nemusí byť drahou záležitosťou. Ak plánujete potlačiť tričká pre svojich 50 zamestnancov, alebo kľudne len pre 10 detí na tábor, môžete ušetriť aj niekoľko desiatok euro. Poradíme vám ako na to.


Výber trička na potlač

V prvom rade je potreba vybrať vhodné tričká. Na DobrýTextil.sk nájdete široký výber tričiek, ktoré se líšiaTiskneme jako vyšití strihom, počtom farieb, materiálom, gramážou aj povrchovou úpravou. Položte si otázku, na aký účel tričká potrebujete. Budú nosené každý deň, iba občas, alebo sú určené na jednorazovú akciu? Asi nemá zmysel kupovať tričká vysokej gramáže a so silikónovou úpravou povrchu na víkendovú akciu, alebo stretnutie spolužiakov po rokoch. Také tričká vás vyjdú drahšie a nakoniec všetkým účastníkom zostanú ležať doma v skrini. Naopak zamestnanci by vo firemných tričkách mali vypadať upravene a profesionálne. V takých prípadoch sa už vyplatí investovať do kvalitnejšieho trička, prípadne polokošele.

Strihy tričiek môžu s cenou tiež pekne zamávať. Na pánskych tričkách toho výrobci moc nevymýšľajú a tričká majú štandardný rovný či priliehavý strih v kombinácii s guľatým výstrihom, alebo výstrihom do tvaru písmena V. Dámy majú na výber omnoho viac strihov tričiek a cenové rozdiely sú tu omnoho výraznejšie. Bežné dámske tričko ľahko priliehavého strihu vás vyjde na pár euro, zatiaľ čo za strihovo prepracovanejšie dáte aj cez 5 €. Opäť by ste mali zvážiť na akú príležitosť alebo účel tričká chcete a či má zmysel do nich investovať. Najpredávanejšie modelové rady sa vyrábajú v pánskej, dámskej aj detskej variante. Ide o trička tričká Malfini (Basic, Classic) alebo športové tričká Fantasy. U týchto rad môžete kúpiť tričká rovnakých vlastností a farieb pre všetkých.

Je pre vás dôležité zladiť farby naprieč pohlaviami? Potom vyberajte tričká od rovnakého výrobcu. Názov výrobcu je vždy uvedený priamo pri produkte. Na výber je až niekoľko desiatok farieb. Rekordmani v počte farieb sú u nás tričká z biobavlny, ktoré ponúkame v 42 farbách.

Vyberať môžete tiež podľa materiálu. Väčšina tričiek sa vyrába zo 100% bavlny, ale nájdete u nás i tričká s kombináciou bavlny a polyesteru. Aj tu by ste mali zvážiť účel použitia. Ak kúpite silné bavlnené tričká na športovú teambuildingovú akciu, pár korún určite ušetríte, ale účastníci pravdepodobne moc nadšení nebudú. V tomto prípade doporučujeme voliť z ponuky športových tričiek, prípadne tielok.

Prečítajte si Podľa čoho vybrať správne tričko?

Výber technológie potlače

So zvolením vhodnej technológie vám radi poradíme. Vždy je naším cieľom vybrať takú technológiu, ktorá je pre tlač na daný materiál trička najlepšia a cenovo najvýhodnejšia. Cenu potlače spravidla ovplyvňujú tieto tri faktory: počet kusov, veľkosť potlače, farebnosť potlače.

Počet kusov

Tak nejako sa dá predpokladať, že čím viac tričiek tlačíme, tým je cena výhodnejšia. S tým samozrejme počítame a počet kusov v ponuke vždy zohľadňujeme. Chcete ale ešte lepšiu cenu? Ak kupujete tričká pre vašich zamestnancov a už dnes viete, že budete potlač tričiek v budúcnosti opakovať, zvážte či by nestálo za to kúpiť pár kusov rôznych veľkostí aj do zásoby. Tričká aj po niekoľkých rokoch nestratia na kvalite a kedykoľvek ich môžete využiť ako reklamný darček pre obchodných partnerov alebo nových zamestnancov. V prípade záujmu radi pripravíme ponuky na rôzne počty kusov.

Veľkosť potlače

Veľkosť motívu má na cenu rovnako nemalý vplyv. Najlacnejšie sú malé motívy do veľkosti 10x10 cm, o niečo drahšie sú motívy do 30x20 cm a najdrahšie sú potom motívy nad 30 cm. Naozaj ale potrebujete motív cez celý chrbát, alebo by stačil nejaký menší na srdce? Ak chcete vybaviť dospelých aj deti tričkami s rovnakým motívom, sú dve možnosti. Prvá a drahšia možnosť je, že sa pripravia dve veľkosti motívu, jedna na potlač dospelých tričiek, druhá na potlač detských tričiek. Bude to vypadať lepšie, ale cena bude vyššia. Druhou a omnoho lacnejšou variantou je, že sa motív prispôsobí najmenšej veľkosti tričiek, prípadne sa zvolí nejaká ideálna veľkosť a v tejto veľkosti sa motívom potlačia všetky tričká. Skrátka a dobre, ak chcete dosiahnúť na najlepšiu cenu, musí sa tlačiť jedna veľkosť motívu na všetky veľkosti tričiek s ohľadom na najmenšiu veľkosť textilu.

Farebnosť potlače

Posledným významným faktorom ovplyvňujúcim cenu potlače je počet farieb v motíve. Čím farebnejší motív je, tým vyššia je cena potlače. Počet farieb priamo súvisí aj s veľkosťou motívu, tzn. najvýhodnejšia cena bude pre malý jednofarebný motív. Veľkosťou motívu a počtom farieb ide cena hore. Ak máte obmedzený rozpoček, zvážte vypustenie niektorých farieb z motívu, alebo rovno potlač jednou farbou.

Tieto tri faktory patria medzi najviac ovplyvňujúce cenu potlače. Cenu však môže ovplyvniť aj celá rada ďalších faktorov: zložitosť motívu, tlač na neštandardné miesto, použitie špeciálnych farieb (strieborná, zlatá,...), nutnosť úpravy grafiky atď. Ale pretože chceme spokojných a vracajúcich sa zákazníkov, vždy sa pre vás snažíme nájsť to najlepšie riešenie. Více o metodách potisku triček najdete zde - Potlač tričiek, reklamného textilu a pracovných odevov.

 

Otázky zodpovie a cenovú ponuku na mieru pripraví:
tím potlače a výšivky
+421 222 205 100
potlac@dobrytextil.sk


Páčil sa vám článok?
Zdieľajte ho s priateľmi

Rubrika

Poradňa Zaujímavosti



Autor článku
Monika Bečková Hloušková


Komentáre

Zatiaľ žiadne názory


Napísať komentár





Články, ktoré by vás mohli zaujímať 9

Čo si obliecť na jogu?

Čo si obliecť na jogu?

Je cvičenie jogy pre Vás spôsob, ako si príjemne zacvičiť a ponaťahovať telo, alebo je to vaša celoživotná filozofia?…

Čítať viac

Ako predĺžiť životnosť oblečenia vo vašom šatníku?

Ako predĺžiť životnosť oblečenia vo vašom šatníku?

Stáva sa Vám, že nové oblečenie dlho nevydrží? Stráca farbu, krčí sa, vyťahuje alebo sa inak opotrebováva? Zistite, či…

Čítať viac

Ako vyčistiť škvrny od paradajok?

Ako vyčistiť škvrny od paradajok?

Paradajky sú jednou z najobľúbenejších druhov zeleniny. V lete sú sladké, voňavé a osviežujúce. Sú skvelé do šalátov,…

Čítať viac

Ekologické pranie? Jednoduché, účinné a šetrné najmä pre vás

Ekologické pranie? Jednoduché, účinné a šetrné najmä pre vás

Možno ste už o ekologickom praní počuli viac než dosť, ale ešte ste nenašli odvahu niektorý z týchto eko produktov…

Čítať viac

Ako kombinovať farby oblečenia?

Ako kombinovať farby oblečenia?

Máte radi farebné outfity, ale nie ste si istí, či sa farby k sebe hodia? Máme pre vás jednoduchý návod, ako zladiť…

Čítať viac

Ako sa obliecť do dažďa?

Ako sa obliecť do dažďa?

Vonku prší a napriek tomu musíte ísť von? Bojíte sa, že vás počas prechádzky v prírode zastihne dážď? Buďte pripravení…

Čítať viac

Ako nosiť čiapku?

Ako nosiť čiapku?

Sú čiapky vaším obľúbeným módnym doplnkom? Alebo máte pocit, že žiadna z nich vám nepristane? Môže to byť nesprávnym…

Čítať viac

Máte kvalitné oblečenie do prírody?

Máte kvalitné oblečenie do prírody?

Kto sa chystá ísť do prírody, mal by si obliecť kvalitné oblečenie a obuv, aby ho počasie neprekvapilo. Zároveň však…

Čítať viac

Fitness oblečenie do posilňovne

Fitness oblečenie do posilňovne

Cvičením robíme niečo pre svoje zdravie a vďaka uvoľneným endorfínom aj pre svoju myseľ. Dodáva nám lepší pocit,…

Čítať viac