Ešte nie ste zaregistrovaným zákazníkom? Zaregistrujte sa a získajte e-book zadarmo, ktorý Vám poradí, ako si udržať oblečenie ako nové.
Zákaznícka podpora
+421 222 205 111
(Po-Pi, 7-15:30)
obchod@dobrytextil.sk
Potlač a výšivka
+421 222 205 100
(Po-Pi, 7-15:30)
potlac@dobrytextil.sk
Nakúpte ešte za 150.00 €
a dopravu máte zadarmo

Novinky 25. 4. 2022

Gumbies - eko a trendy žabky zrodené v Austrálii

Prečo sú Gumbies našou obľúbenou letnou obuvou? Dôvodov je niekoľko a všetky nájdete v tomto článku.

 

GumbiesKde sa zrodil nápad na eko žabky
Hľadanie dokonalosti
Udržateľná výroba

 

 

Začiatok cesty

Michel MaurerSpoločnosť Gumbies založil Michel Maurer, ktorého ovplyvnil rituál austrálskych domorodcov - Aborigincov, pri ktorom sa dospievajúci chlapci musia vydať na niekoľkomesačnú cestu nehostinnou austrálskou krajinou. Nazýva sa "Walkabout" a Michela ovplyvnila natoľko, že predurčila jeho ďalšie smerovanie v živote a kariére. Keďže on a jeho rodina boli nedávni prisťahovalci, Austrália sa mu zdala mimoriadne mystická a v tom čase ešte málo prebádaná.

 

Zakrátko zistil, že sloboda a dobrodružstvo sú súčasťou jeho života a nechce sa obmedzovať na prežívanie medzi štyrmi stenami. Sníval o svojich ďalších cestách a vyrábal veci z vyradených súčiastok v otcovej garáži. Nikdy nechcel žiť klasický "pohodlný" život a snažil sa od neho utiecť. Cesta k vlastnému podniku bola dlhá a ťažká, ale keďže Michel nemal v povahe lenivosť, čoskoro sa stal úspešným a nezávislým.

Michel sa vydal na svoj Walkabout len s niekoľkými našetrenými drobnými, batohom a hlavou plnou snov. Popri tom sa snažil nájsť prácu, ktorá by podporovala jeho vášeň a v ktorej by mohol využiť svoju kreativitu. Pracoval na výstave v Salt Lake City, keď narazil na článok z odborného časopisu o úspešnom obuvníkovi Johnovi Lobbovi. Práve vtedy mu skrsla myšlienka vytvoriť značku a produkty, ktoré by odrážali aj Michelov životný štýl.

Prvé pokusy o dokonalé žabky

Prvé pokusyZnačka Gumbies musela odrážať vášeň pre slobodu, jednoduchosť a funkčnosť. Zároveň chcel použiť prírodné materiály a hľadal technológiu šetrnú k prírode, ktorá by zároveň spĺňala požiadavky etického kódexu, ale zároveň by obuv bola individuálna a odlišná. Takto uzrel svetlo sveta prvý prototyp šľapky „Islander“.

 

 

 

Prvé pokusy

Prvé kúsky boli vyrobené zo starých automobilových pneumatík, ale boli príliš hrubé na výrobu obuvi. Avšak Michel sa svojho sna o používaní recyklovaných materiálov bez zaťažovania životného prostredia nemienil vzdať. Začal skúmať použitie recyklovanej gumy, ktorú pre lepšiu pevnosť skombinoval s jutou a vytvoril na nej hrubý vzor. Vďaka tomu vznikla úplne jedinečná podrážka. Keďže topánka musela byť pohodlná aj na dlhé cesty, pridal ako strednú vrstvu mäkký penový materiál EVA. Ako tretiu vrstvu, ktorá je v kontakte s chodidlom, zvolil plátno, ktoré je pohodlné a prirodzené. V neposlednom rade sa zameral na dizajn žabiek, ktoré použil ako svoje obrazné maliarske plátno, použil žiarivé farby a vytvoril originálne vzory, aby každá topánka rozprávala svoj vlastný príbeh, vyjadrovala jeho kreativitu a jedinečný pohľad na svet.

 

V súlade s prírodou

Žabky Gumbies sú dodnes vyrobené z recyklovaných alebo 100 % prírodných materiálov. Guma je z recyklovaných pneumatík, plastové komponenty z recyklovaných PET fliaš, korok a juta sú prírodné a vôbec nezaťažujú planétu. Úsilie o zníženie vplyvu ľudskej činnosti je základným prvkom ich podnikania.

Spoločnosť je hrdým členom EOCA - European Outdoor Conservation Association, v ktorej podporujú mnohé projekty na ochranu prírody.

VerdnOd marca 2021 je tiež súčasťou programu Verdn, v rámci ktorého sa spoločnosť zaväzuje, že za každú prijatú objednávku zasadí strom alebo vyzbiera plasty z oceánu. Vysádzajú mangrovové stromy na Madagaskare, v Mozambiku alebo v Keni. Odstraňujú plasty z oceánov v Afrike a juhovýchodnej Ázii. A prečo práve mangrovové stromy? Pretože sú pre ekosystém mimoriadne dôležité. Majú husté korene, ktoré spevňujú pôdu a pobrežie, zabraňujú erózii a tvoria prirodzenú bariéru medzi oceánom a pevninou. Mangrovový les dokáže z atmosféry zachytiť až štyrikrát viac oxidu uhličitého ako dažďový prales rovnakej rozlohy, čím pomáha bojovať proti klimatickým zmenám. Vysádzanie stromov a zber plastov zároveň poskytuje prácu ľuďom v znevýhodnených komunitách, ktorí si tak môžu dovoliť zabezpečiť svoje rodiny.

Zníženie množstva odpadu

RecykláciaTam, kde je to len trochu možné, značka používa recyklované materiály, ktoré sú plne funkčné, majú dlhú životnosť a sú čo najviac šetrné k životnému prostrediu. Snaha o zníženie množstva obalových materiálov sa odráža aj na obale žabiek. Tie sa balia len do uzatvárateľného, opakovane použiteľného a nakoniec plne recyklovateľného vrecka. Značka trvá na tom, že len jedno použitie = žiadne použitie. Balenie žabiek do vreciek namiesto škatúľ znižuje objem pri preprave až o 50 %, čím sa zabezpečuje nižší vplyv na životné prostredie. Spoločnosť sama recykluje 95 % materiálov počas výroby. Sama hovorí, že to nie je zlé, ale ani výborné, a snaží sa nájsť spôsoby, ako dosiahnuť 100 % recykláciu.

Spoločenská zodpovednosť

Spoločenská zodpovednosť

Značka Gumbies odhodlane dodržiava pravidlá Fair Trade a dbá na to, aby všetky jej továrne spĺňali požiadavky BSCI (Business Social Compliance Initiative). To zaručuje základné pracovné a etické zásady vo výrobe, od spravodlivých miezd až po nulovú toleranciu detskej práce.

 

 

 

Žabky značky Gumbies si zamilovali tisíce ľudí na celom svete. Oslavujú slobodu, zábavu, nezávislosť, outdoorový životný štýl a zároveň zachovávajú funkčnosť. Pripomínajú nám, že je dôležité zachovať jednoduchosť - spustiť sa na vlne, vyliezť na skalu, ísť von, objavovať svet a byť nezávislý. To všetko zvládnete v žabkách Gumbies.

 

 

A aký pocit zažijete v žabkách Gumbies? Dozviete sa v článku.

Skúste ich tiež a už nikdy nebudete chcieť iné!

Gumbies Lifestyle

K produktu odporúčame 6

Sami nosíme
Udržateľnosť

SKLADOM v stredu 20. 3. u vás
34.35 €
Detail
Sami nosíme
Udržateľnosť

SKLADOM v stredu 20. 3. u vás
34.35 €
Detail
Udržateľnosť

SKLADOM v stredu 20. 3. u vás
38.70 €
Detail
Sami nosíme
Udržateľnosť

SKLADOM v stredu 20. 3. u vás
38.70 €
Detail
Sami nosíme
Udržateľnosť

SKLADOM v stredu 20. 3. u vás
38.70 €
Detail
Udržateľnosť

SKLADOM v stredu 20. 3. u vás
30.00 €
Detail

Páčil sa vám článok?
Zdieľajte ho s priateľmi

Rubrika

Novinky



Autor článku
Monika Bečková Hloušková


Komentáre

Zatiaľ žiadne názory


Napísať komentár





Články, ktoré by vás mohli zaujímať 9

Čo nesmie túto jar chýbať vo vašom šatníku?

Čo nesmie túto jar chýbať vo vašom šatníku?

Tiež sa tešíte na teplé slnečné lúče, ktoré vás na jar zahrejú na tele i na duši? A chcete ich privítať v novom a…

Čítať viac

Príbeh značky BONTIS

Príbeh značky BONTIS

Ako vznikla naša privátna značka Bontis? Prečítajte si jej príbeh.

Čítať viac

To najobľúbenejšie z roku 2022!

To najobľúbenejšie z roku 2022!

Nový rok je časom bilancovania a hodnotenia toho, čo sa stalo v minulom roku. Sme veľmi radi, že ste nám zachovali…

Čítať viac

Mesiac neprehliadnuteľných fúzov alebo Movember mužom

Mesiac neprehliadnuteľných fúzov alebo Movember mužom

Véčkovský chevron, Beardstache alebo Mrožie fúzy? Táto mužná ozdoba môže mať rôznu podobu, avšak v novembri má…

Čítať viac

V Dobrom Textile sme ohľaduplní k prírode aj ľuďom

V Dobrom Textile sme ohľaduplní k prírode aj ľuďom

Spoločnosť Dobrý Textil je tu pre vás už viac, ako 10 rokov a od začiatku sa snažíme o zodpovedný prístup nielen k…

Čítať viac

Predstavujeme výrobcu Jerry Fabrics - Obliečky a osušky s obľúbenými motívmi

Predstavujeme výrobcu Jerry Fabrics - Obliečky a osušky s obľúbenými motívmi

Hľadáte zábavné obliečky a osušky pre deti s ich obľúbenými motívmi? Potom práve pre Vás sme rozšírili ponuku o tovar…

Čítať viac

Aký bol rok 2021 v Dobrom Textile

Aký bol rok 2021 v Dobrom Textile

Rok 2021 nám utiekol ako voda. A aký bol? Stretlo nás veľa dobrých vecí a rovnako pár takých, s ktorými bolo potrebné…

Čítať viac

Prečo sú tradičnými farbami Vianoc červená a zelená?

Prečo sú tradičnými farbami Vianoc červená a zelená?

Keď zavriete oči a predstavíte si Vianoce, aké farby si s nimi spojíte? Pravdepodobne by to boli červená a zelená,…

Čítať viac

6 farieb, ktoré tento rok budú vládnuť jeseni a zime

6 farieb, ktoré tento rok budú vládnuť jeseni a zime

Aké farby budú IN tento rok na jeseň a v zime? Budú v kurze skôr sýtejšie tóny alebo pastelové odtiene? Na čo sa máme…

Čítať viac